U Sloveniji od ponoći minimalno pojeftinjenje naftnih derivata

Bez autora
May 28 2012

Maloprodajne cijene naftnih derivata u Sloveniji od ponedjeljka u 24 sata neznatno će se smanjiti pa će se bezolovni 95-oktanski benzin prodavati po 1,427 eura, a bezolovni 100-oktanski po 1,452 eura za litru. Drugo uzastopno smanjenje cijena u zadnja dva tjedna izazvano je padom cijena derivata na svjetskom tržištu. Ovaj put smanjenje cijena na slovenskim crpkama bit će minimalno, za 8 tisućinki eura za litru 95-oktanskog i 11 tisućinki eura za litru 100-oktanskog benzina, jer je vlada istodobno povećala trošarine za sve vrste derivata. Do manje korekcije maloprodajne cijene na niže od ponoći dolazi i kod dizel goriva, koje će se prodavati po 1,309 eura za litru i loživog ulja ulja, čija je cijena pala na 0,991 eura za litru, objavili su slovenski distributeri.

U Sloveniji od ponoći minimalno pojeftinjenje naftnih derivataMaloprodajne cijene naftnih derivata u Sloveniji od ponedjeljka u 24 sata neznatno će se smanjiti pa će se bezolovni 95-oktanski benzin prodavati po 1,427 eura, a bezolovni 100-oktanski po 1,452 eura za litru.

Drugo uzastopno smanjenje cijena u zadnja dva tjedna izazvano je padom cijena derivata na svjetskom tržištu. Ovaj put smanjenje cijena na slovenskim crpkama bit će minimalno, za 8 tisućinki eura za litru 95-oktanskog i 11 tisućinki eura za litru 100-oktanskog benzina, jer je vlada istodobno povećala trošarine za sve vrste derivata.

Do manje korekcije maloprodajne cijene na niže od ponoći dolazi i kod dizel goriva, koje će se prodavati po 1,309 eura za litru i loživog ulja ulja, čija je cijena pala na 0,991 eura za litru, objavili su slovenski distributeri.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik